I Gellerup river man boliger ned omkring ørerne på os beboere

Jeg ser døre, der bliver smidt ud ad vinduerne og ned i en container. Jeg ser større og større bunker af beton foran blokken. Og dag for dag ser jeg mere og mere af blokken forsvinde. En dag så jeg en dør, der blev smidt ud ad vinduet. Det larmede vældigt. Det værste er, at i lejligheden ovenover bor der stadig en familie.

Den familie er helte. De kæmper for os alle. Mod en racistisk lovgivning og nedrivninger af folks hjem. Det støver, det larmer, og opgangene bliver forsømt. Der bliver ikke vasket, og der bliver heller ikke tømt skraldespande.

Familien er lukket inde bag hegn, og boligforeningen håber bare, at de snart giver op og flytter. En af beboerne har allergi. Støvet stopper hendes lunger, og hun hoster meget. Men nu tager familien kampen op.

Den lille familie mod systemet.

Folks hjem er blevet gjort til en scene fra en zombiefilm

Hvis jeg går forbi om aftenen, lægger jeg mærke til de tomme, mørke blokke med enkelte vinduer med lys. Det ligner en spøgelsesblok, der ville være en god location for en zombiefilm.

Jeg kigger op og tænker på de familier, der er blevet tvunget ud af deres hjem på grund af en lovgivning, som gør dem til forkerte. Jeg tænker på dem, der kæmper, men også på dem, der bakker op om denne behandling af mennesker, fordi de ser anderledes ud og måske har en anden religion.

Jeg tænker på alle de skæbner, der har boet i deres lejlighed i mange år. De har børn, venner og familie i området. Nogle er så heldige, at de kan blive boende i Gellerup, andre er tvunget væk.

Er det lovligt at tvangsflytte folk?

Jeg håber ofte, at folk siger, at det da ikke kan være lovligt. Det er det store problem. Er noget lovligt, bare fordi Folketinget har besluttet det? Er en lovgivning, der er bygget på forskelsbehandling og racisme, virkelig lovlig? Det er det, der skal kæmpes om i retten i vores sag mod systemet.

Det bliver svært. De helt store advokatkanoner er kørt i stilling. Hvis beboerne vinder sagen, hvad sker der så? Indrømmer politikerne, at de har taget fejl og vedtaget noget ulovligt?

Til den tid, hvor dommeren har talt, er blokkene i Gellerup for længst væk og beboerne er spredt for alle vinde. De er udskiftet med en anden type mennesker. Med dem, der har råd til at bo i de nye private udlejningsboliger, som bliver bygget, hvor andre blokke skal rives ned.

Børn kan gå i skole med et fundament, der er bygget på murbrokkerne af deres gamle boligblok, mens de i samfundsfag lærer om demokrati og medborgerskab.

Det giver mig en smag i munden, der er lige så grim som de murbrokker, der ligger på pladsen foran blokken. 

The post I Gellerup river man boliger ned omkring ørerne på os beboere first appeared on Solidaritet.

Indlægget I Gellerup river man boliger ned omkring ørerne på os beboere blev først udgivet på Solidaritet.